9 boeken over San Francisco van de TechCrunch+ crew

9 boeken over San Francisco van de TechCrunch+ crew

ik hou van lezen boeken in steden die ik ga bezoeken. Maar als het om San Francisco en de Bay Area gaat, was ik echt onder de indruk van de rijkdom aan beschikbare keuzes.

Mijn collega Walter Thompson bevestigde dit:

“Ik heb het grootste deel van mijn volwassen leven in San Francisco gewoond, en hoewel ik geen ondersteunende gegevens heb, geloof ik dat deze stad oververtegenwoordigd is in de literatuur: het aantal liedjes, romans, tv-programma’s en films dat zich hier afspeelt, verbijstert gewoon de verbeelding.”

Ik pakte er een toen ik me begon voor te bereiden op mijn week in San Francisco voor Disrupt, en bedacht dat mijn collega’s hun eigen recs hadden om te delen. Hieronder vindt u een lijst met boeken waar wij van houden en waarvan we hopen dat u er ook van zult genieten.

Hoewel we erin zijn geslaagd twee boeken van dezelfde auteur te selecteren, zijn onze keuzes zeer divers, van historische romans en non-fictie tot sciencefiction. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben een connectie met San Francisco en de Bay Area. Dat is een grote rode draad: zoals Walter opmerkte, bevindt San Francisco zich voortdurend in een staat van heruitvinding.


Boekaanbeveling: ‘Tales of the City’, door Armistead Maupin

Wie heeft het uitgekozen: Karyne Levy, hoofdredacteur TC+

Wat begon als reguliere afleveringen in de San Francisco Chronicle, groeide uit tot een cultureel fenomeen dat negen boeken en drie decennia beslaat. Het volgt de levens en liefdes van een groep onvergetelijke personages die op Barbary Lane 28 wonen, onder het toeziend oog – en oprechte warmte – van hun liefhebbende huisbaas, Anna Madrigal. En een opmerking voor de nieuwsgierigen: dat adres bestaat niet, maar het gebied waarop het is gebaseerd staat bekend als Russian Hill (Macondray Lane, om precies te zijn)!

See also  MBA-afgestudeerden met startup-ambities omarmen gezondheidszorg, AI

Maupin doet fantastisch werk door de stad en haar sfeer van eind jaren zeventig tot halverwege de jaren 2000 vast te leggen, met behulp van verhaallijnen die waargebeurde gebeurtenissen bevatten (Jim Jones, de AIDS-epidemie) en een cast van personages waar je meteen dol op zult zijn. Sterker nog, ik ga vanaf vanavond mijn verzameling herlezen!

Boekaanbeveling: ‘1906: A Novel’, door James Dalessandro

Wie heeft het uitgekozen: Walter Thompson, redactiemanager, hoofd van het gastbijdrageprogramma

Source link: https://techcrunch.com/2023/09/17/9-books-set-around-san-francisco/

Leave a Reply