Bagels met een vleugje durfkapitaal

Bagels met een vleugje durfkapitaal

Ik ben een beetje van een bagelsnob. Ik heb ooit ‘s nachts bagels gebakken met de bemanning van Better Bagels voor een profiel over de oprichters toen ik nog op de universiteit zat. Ik bak ze af en toe thuis en ga nog steeds naar de bagelwinkel uit mijn kindertijd, Abraham’s, vrijwel elke keer als ik in New England ben. Ik heb een sesambagel van Feltz Bagels op mijn bureau staan.

Bagels dragen voor mij een zekere nostalgie met zich mee. Ik heb belangrijke jeugdherinneringen aan het rijden naar Abraham’s met mijn vader en zus, het ophalen van een dozijn bagels en het uit elkaar scheuren van een nieuwe om te delen tijdens de rit naar huis.

Dus toen ik zag dat Popup Bagels, een familie-en-pop-achtige bagelwinkelketen, durfkapitaal ophaalde, had ik zoiets van. . . Wat? Is dit niet letterlijk waar leningen voor kleine bedrijven voor zijn? Popup Bagels haalde een Series A-bedrag van $ 8 miljoen op onder leiding van Stripes, met deelname van Habitat Partners en Tastemaker Capital.

Zeker, BetterBrand, een startup die eiwitrijke bagels maakt met verdacht lage hoeveelheden koolhydraten, heeft onlangs $ 6 miljoen aan durfkapitaal opgehaald. Maar ze zijn een e-commerce foodtechbedrijf, en daar staat VC overal op geschreven. Geen plek om persoonlijk een bagel te kopen.

De oprichter van Popup Bagels, Adam Goldberg, ziet het echter anders. Hij vertelde TechCrunch+ dat hij niet geïnteresseerd is om ooit schulden aan te gaan – veel succes daarmee – en durfkapitaal is zinvol omdat Popup een sterke vraag heeft, een gestroomlijnde operatie uitvoert en snel wil groeien. Twee van de financiers – Stripes en Tastemaker Capital – hebben ook ervaring met het opschalen van voedselstartups.

See also  Gewapend met nieuwe leidinggevenden, herstelt dLocal op grote schaal van een short seller-aanval

“Als je een sector ontwricht en iets nieuws en opwindends hebt, en mensen zijn enthousiast om het te proberen, dan is het geweldig om kapitaal te hebben dat snel kan worden uitgerold en het is ook geweldig om slimme mensen achter dat kapitaal te hebben”, zegt Goldberg. gezegd. “We hebben veel mensen afgewezen die een cheque wilden uitschrijven die niet echt hielp. Stripes heeft ervaring met het uitvoeren van deze roll-outs.”

Bij nadere beschouwing blijkt een deel daarvan zeker waar te zijn.

Source link: https://techcrunch.com/2023/10/28/deal-dive-bagels-with-a-schmear-of-venture-capital/

Leave a Reply