Begrijpen uw leerlingen u? Hier is een eenvoudige manier om dit te controleren (mening)

Begrijpen uw leerlingen u?  Hier is een eenvoudige manier om dit te controleren (mening)

Hoe zorg ik ervoor dat ik duidelijk communiceer met studenten?

Hier is een nuttige techniek die ik vaak gebruik bij jonge mensen, waarover ik schreef voor Character Lab als tip van de week:

In het kantoor van de schoolverpleegster vond ik het heerlijk om met Sarah te praten, een levendige 9-jarige die al jaren haar diabetes type 1 onder controle had. Meerdere keren per dag kwam ze langs om haar bloedsuikerspiegel te controleren en haar insulinedosis aan te passen. Ik vroeg haar op een dag waarom, gewoon om te zien hoe ze antwoordde.

“Omdat ik altijd te veel suiker en te veel koekjes eet, en ik mijn bloedsuikerspiegel niet laag kan houden”, zei ze.

Deze reactie maakte me diep verdrietig omdat ze op de een of andere manier had aangenomen dat zij verantwoordelijk was voor haar toestand. Bij diabetes type 1 valt het lichaam de alvleesklier aan, waardoor deze niet voldoende insuline kan produceren. Zelfs als Sarah een volkomen gezond dieet zou volgen, zou ze afhankelijk zijn van insuline-injecties om koolhydraten te verwerken.

Toen ik met Sarah’s ouders sprak, waren ze van streek; ze realiseerden zich nooit dat ze de ziekte als haar schuld beschouwde. Maar dit soort verborgen miscommunicatie komt vaak voor. Eén manier om het te ontdekken: een techniek genaamd teruglerenwelk onderzoek is effectief gebleken bij het leren.

Zo werkt het: nadat u iets belangrijks heeft uitgelegd, vraagt ​​u het kind om te herhalen wat u hem in zijn woorden hebt verteld – om ‘terug te leren’. Het is onvermijdelijk dat je iets leert over wat ze hebben gehoord of wat je beter had kunnen uitleggen.

See also  1 op de 4 secundaire arbeidskrachten verwacht verstoring

Ik maak voortdurend gebruik van Teach-Back, zowel als kinderarts als als ouder. Bij mijn eigen kinderen is het soms de bedoeling om ervoor te zorgen dat ze mij begrijpen. Ik zeg bijvoorbeeld: ‘Herinner me eraan: wat is het plan voor na school vandaag?’ Andere keren kan het een gesprek stimuleren in plaats van een ruzie. Als ik mijn zoon de les begin te geven over waarom het belangrijk is om wasgoed in de wasmand te doen, betrap ik mezelf erop en zeg in plaats daarvan: “Kun je samenvatten wat ik je vraag te doen en waarom?”

Niet doen ga ervan uit dat mensen alles wat je de eerste keer zei, hebben gehoord en begrepen.

Doen gebruik ‘teach-back’ om erachter te komen welk deel van een bericht mogelijk verduidelijking behoeft. Teach-back mag niet aanvoelen als een test. In plaats daarvan wil je je nederigheid en groeipotentieel erkennen door te zeggen: “Heb ik dit goed uitgelegd? Hoe heb je het begrepen?” Door deelname uit te nodigen wordt de communicatie effectiever en wordt het leren vergemakkelijkt.

Source link: https://www.edweek.org/teaching-learning/opinion-do-your-students-understand-you-heres-a-simple-way-to-check/2023/11

Leave a Reply