Benchmade’s immuniteitsmessen zijn ziek

Benchmade’s immuniteitsmessen zijn ziek

Ik ben dol op de messen van Benchmade, omdat het robuuste dingen zijn. In tegenstelling tot andere zakmessen hebben ze een gewicht dat spreekt tot hun hoogwaardige componenten en ik heb het gevoel dat ik ze kan vertrouwen met wat voor hel ik ze ook doormaak. En ik heb, ik heb mijn Adamas en Fixed Adamas herhaaldelijk onderworpen aan het soort misbruik waar de meeste ingenieurs niet eens op testen. Waarom? Omdat ik het randscenario ben dat ze doet trillen in hun laarzen.

En nu lanceert het bedrijf twee nieuwe dagelijkse dragers die er ongelooflijk veelbelovend uitzien: de gedeeltelijke immuniteit en de volledige immuniteit. Netjes, laten we er eens induiken.

Wat zijn ze?

De nieuwe messen zijn automaten – hoewel er een handleiding beschikbaar is voor degenen wier status geen automaten toestaat – en ze openen met de trekkracht van de Auto-lock Axis. De actie is ongelooflijk soepel en heeft een gewogen trekkracht, zodat je hem niet per ongeluk in je zak steekt. Er is ook een duimvergrendeling langs de rug van het mes, waardoor onbedoeld openen bij beide messen bijna onmogelijk wordt.

De twee worden gescheiden door de lengte van het mes, alsof sommige staten automatische messen volledig verbieden, sommige alleen automaten met bepaalde meslengtes verbieden. Als zodanig heeft de Partial Immunity een sub 2-inch Wharncliffe-mes gemaakt van CPM-M4 Super Steel gecoat in zwarte cerakote. De volledige immuniteit heeft dezelfde kenmerken, maar een mes van 2,5 inch. En beide komen in hetzelfde 3,5-inch aluminium frame. Ze zijn ook ongelooflijk scherp vanuit de fabriek, beide in staat om mijn handharen gemakkelijk af te scheren.

See also  Spyshots van de Alpine A110 RS uit 2024

En hoewel ik het gewicht van Benchmade gelijkstel aan goed zijn, wil dat niet zeggen dat ze extreem zwaar zijn of je daarbij zullen belasten. Deze puppy’s zijn licht en wegen slechts 2,23 oz voor de gedeeltelijke immuniteit en 2,29 oz voor de volledige immuniteit. Dat is niets.

Dus zijn ze Benchmades?

Na de afgelopen dagen met elk van de messen te hebben gespeeld, kan ik zeggen dat ze voldoen aan de hoge verwachtingen die ik heb van de producten van Benchmade. Ik heb beide herhaaldelijk gefietst en hun actie slaat met een flinke stoot. Die actieveer is strak. Letterlijk.

Ik hou ook echt van de geanodiseerde aluminium behuizing, die aanvoelt alsof hij tegen een stootje kan. Ik gooide beide in mijn messenla, terwijl ik een groot aantal zakmessen aan het testen ben, en opende en sloot de la met enige kracht om te zien hoe ze het zouden houden om andere messen te raken. Er waren geen noemenswaardige krassen of polijsten.

Ik ga ze in elkaar slaan

Het enige waar ik geen superfan van ben, is het stuk koord dat aan de basis van elk mes is bevestigd. Het is een kleine klacht die ongelooflijk gemakkelijk te verwijderen is. Ik begrijp dat het het gemakkelijker maakt om het uit je zak te halen, maar het was vrij eenvoudig om mee te beginnen, dus ik weet niet zeker hoeveel tijd je bespaart en het vasthouden met het bungelende snoer is niet het beste gevoel voor mij.

Zoals bij alle Benchmades, hebben ze een premium prijs. De gedeeltelijke immuniteit kost $ 260, terwijl de volledige immuniteit $ 300 kost. Zoals ik echter al zei in mijn Adamas-recensie, worden alle Benchmade’s gedekt door een levenslange garantie en de LifeSharp-garantie van het merk, welke garantie dat Benchmade “uw mes gratis opnieuw zal slijpen tot een fabriekssnede, voor de levensduur van het mes. Onze LifeSharp ®-services omvatten reinigen, oliën, afstellen en opnieuw slijpen.” Dat is op zichzelf al zijn gewicht in goud waard, maar ik ben echt een fan van levenslange garanties, omdat het betekent dat het merk staat voor zijn vakmanschap.

See also  BMW 2002tii Restomod uit 1974 op Bring a Trailer ziet er klaar uit om te rijden

En vanuit mijn ervaring met de producten van Benchmade geloof ik erin. Ik vertrouw ze. Ik heb ze in gebruik genomen. En ik ga. Ik zou zelfs kunnen proberen een eland te villen als ik de kans krijg.

Maar wat vinden jullie er allemaal van? Spring je voor een van de Immunity-lijnen? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Abonneer u op Drive Deals. Kortingen op auto-onderdelen, gereedschap, accessoires en nog veel meer, elke dinsdag en vrijdag rechtstreeks in je inbox.

Source link: https://www.thedrive.com/guides-and-gear/benchmade-full-immunity-partial-immunity-knife-initial-impressions-review

Leave a Reply