Brengt u waar u maar heen wilt

Brengt u waar u maar heen wilt

Ik ga brutaal eerlijk zijn tegen mezelf en tegen jullie, onze lieve lezers. Ik ben niet goed genoeg voor hoe wild de 2024 Honda Transalp XL750 naar beneden gooit. Zelfs de sterkste die ik ooit ben geweest, en afgezien van het feit dat ik al twintig jaar motorrijd, ben ik dat gewoon niet.

Maar zelfs nadat ik nederig was weggegaan nadat ik had geprobeerd achter Honda’s eigen Ryan Dudek aan te blijven, die heeft deelgenomen aan de beruchte Erzbergrodeo harde enduro, en die ons konvooi langs de PA Wilds Backcountry Discovery Route leidde, ben ik opgewonden dat ik zelfs maar kon blijven hangen met mensen van het kaliber van Ryan dankzij de capaciteiten van de Transalp.

Nu zeg ik niet dat Honda zijn gloednieuwe middengewicht avonturenmotorfiets heeft gelanceerd waar alleen Ryan, Pol Tarres, Manny Lettenbichler en 250cc-crossmotoren naartoe gaan, dat wil zeggen de harde enduro-paden van Erzberg of Roemeniëcs. Maar de milde enduro-paden van de BDR hadden gladde rotsen, een heleboel vochtige bladeren die de rotsen bedekten, dwalende wortelsystemen, hellingen, dalingen en alles daartussenin. Voeg daar een avonturenfiets van 459 pond aan toe, met rijders die veel sneller zijn dan ik en die voor de lol harde enduro’s rennen, en je hebt een geweldig recept voor een tweedaagse rit.

Honda debuteerde met een briljante, goedkope, overontwikkelde motorfiets. Ik zou echt willen dat ik het in mijn handbagage had kunnen stoppen.

2024 Honda Transalp XL750 specificaties
Basisprijs $ 9.999
Aandrijflijn 755cc vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor | Sequentiële handgeschakelde zesversnellingsbak met Quickshift
Paardenkracht 83 @ 8.500 tpm
Koppel 55 lb-ft bij 9.500 tpm
Gewicht 459 pond
Stoelhoogte 33,7 inch
Snel nemen De nieuwe middengewichtkoning?
Scoren 9/10

De ochtend van de eerste dag was ijskoud, aangezien het oktober was in Pennsylvania. Het kwik schommelde rond de 40 graden en Honda’s beslissing om de optionele verwarmde handgrepen aan de Transalp te koppelen werd enorm gewaardeerd. Als je in de herfst of winter op welke manier dan ook gaat rijden, koop ze dan, ze zijn clutch.

We begonnen gemakkelijk en slingerden door de verharde wegen van Pennsylvania. De herfstkleuren waren spectaculair en baadden de wereld in licht dat door de gouden bladeren stroomde die nog steeds aan de bomen hingen. Ik denk dat wat mij echter bij het begin verraste, de 755cc parallelle tweecilindermotor van de Transalp was. Hij bonkt bij stationair toerental, rommelt op snelheid en is ongelooflijk krachtig als je gas geeft om de 83 pk van de motorfiets vrij te geven. Het voelt niet als veel andere Honda-producten, buiten de crossmotoren van het merk.

Dankzij de versnelling en het achtertandwiel had hij ook het weggedrag met laag koppel waar ik afgelopen zomer naar verlangde toen ik op de CB1000R reed. Het was dan ook geweldig toen we ons met gemak een weg door het landschap baanden. Ik heb nooit meer koppel gewild en kon het zelfs in een hogere versnelling houden zonder me zorgen te hoeven maken dat ik voortdurend terug moest schakelen om van iemand weg te rijden. Maar de belofte van een motor met koppel, specifiek van 55 lb-ft, is er een waar je alleen echt van kunt genieten op onverharde wegen, en die kwam al snel in zicht toen we van een hoofdweg afsloegen en voor de eerste keer het bos in gingen.

Vrijwel onmiddellijk nadat ze grind en vuil raakten, vertrokken Ryan en een peloton van drie snellere rijders. En ik ging achter ze aan. We raasden door de gouden tunnel van bladeren, schaduwen en lichtstromen en lieten de staart van de Transalp van hoek naar hoek glijden. Gedurende het grootste deel van onze ochtendravotten heb ik de motor in de Sport-modus gehouden – een van de vier onveranderlijke presets – die je het volledige vermogen geeft en volledig op de motor remt, maar de tractiecontrole op het achterwiel ingeschakeld houdt, maar op de laagste stand voordat deze wordt uitgeschakeld, en ABS op. Ik voelde me buitengewoon op mijn gemak, zelfs in ons versnelde tempo. Hard opeengepakt vuil en glad grind, dit ding eet en laat je nog steeds rondglijden.

De optionele avontuurharingen, die een handvol langere, snellere secties doorstonden, maakten een wereld van verschil door mijn O’Neal ADV-laarzen op de grond te houden. Zelfs toen een dolende kuil, verduisterd door de schaduwen van de ochtend, de fiets liet stuiteren, hielden mijn voeten stand. Het algehele comfort van deze motorfiets kan ook niet genoeg worden benadrukt, want of je nu zit of staat, je zit comfortabel dankzij een hoge (33,7 inch) stoel en een mooie voorruit die de wind van je borst houdt, zelfs voor mijn zes. -voet-vier frame. Ik zal zeggen dat als ik de Transalp zou kopen, ik persoonlijk het stuur iets naar boven zou draaien om me wat meer hoogte te geven als ik sta. Maar ze hebben geen al te lage voorraad.

Maar toen het pad veranderde in een rotstuin vol enorme modderpoelen, dacht ik niet meer aan de tralies. Ik dacht: “Ik heb meer oefening nodig”, terwijl de Honda dacht: “GO VROOOM!”

Terwijl de snelle renners steeds sneller raasden, ging ik langzamer rijden om mijn eigen race te lopen. Ik heb kinderen, weet je? Maar daardoor kon ik wat meer aanwezig zijn en nadenken over de hele dynamiek van de motor, in plaats van alleen maar te bewegen, te grooven en te reageren. En wat werd gepresenteerd was een motorfiets die zich totaal geen zorgen maakte over de waanzin die voor me lag. Rotsachtige paden op en neer, bezaaid met rotsblokken ter grootte van een hoofd, modder en bladeren, alles was gladder dan de Exxon-Valdez.

Talloze keren dacht ik: “Het is onmogelijk dat deze fiets overeind blijft.” Maar dat gebeurde wel. We deden. En dat is voor een groot deel te danken aan het uitstekende chassis, de enigszins verstelbare Showa-ophanging, de Bridgestone Battle Adventure Trail AX41-banden en Honda’s Gravel-modus – niveau twee van vier vermogen, volledig motorremmen, niveau drie van vijf tractiecontrole en offroad-ABS – waardoor de wielslip zelfs onder de gladste omstandigheden werd verminderd.

Nu noem ik de “enigszins verstelbare” ophanging, omdat de voorspanning instelbaar is, maar verder niets. Ik zou graag meer willen veranderen, gewoon om alles verder in te draaien, vooral voor een ruiter van mijn formaat vergeleken met iemand die het standbeeld van mijn dochter is. Ik heb echter maar een of twee keer het dieptepunt bereikt, waarbij ik de volledige twintig centimeter van de veerweg van de voor- en achterschokbrekers in beslag nam toen ik off-line ging in een bijzonder knoestige rotstuin. Evenals een keer nadat ik een modderige plas had overwonnen die mij en de fiets opslokte. Blijkbaar heeft iemand midden op het pad een zwembad geïnstalleerd. Mijn laarzen drogen nog steeds uit…

De route schommelde vervolgens tussen de sneller dan helse secties die ik eerder op de dag had meegemaakt en het milde enduro-gedoe met grote rotsen, veel bladeren en veel modder die op de paden lag. Het vormde een uitstekende testbank voor Honda’s techniek. En ondanks dit alles faalde geen enkele fiets. We hadden wel één leeggelopen band, maar het leek meer alsof hij van de hiel gleed. Een snelle aanpassing en bijvullen van de binnenband en de berijder kon weer op pad.

Eén ding dat me deed lachen was de gebruikersmodus van de motorfiets, waarmee de rijder de vermogensniveaus, tractiecontrole, motorremmen en ABS kan selecteren. Mijn persoonlijke opstelling was vol vermogen, volledig remmen op de motor en zowel tractiecontrole als ABS uitgeschakeld. Dat was perfect voor de lange, vloeiende en snelle stukken vuil en grind – glibberig, glibberig – samen met activiteiten op de weg. Het kan zijn dat ik een of twee wheelies heb laten schieten terwijl ik eerst gas gaf.

Je moet wel voorzichtig zijn als je hem off-road gebruikt, want hij zal iedereen achter je achtervolgen zoals een machinegeweer kogels in alle richtingen spuit. Maar ik denk dat mijn enige klacht ook de gebruikersmodus is, omdat je je instellingen kwijtraakt zodra je de sleutel uitzet. Ik zou willen, wensen, wensen dat Honda een software-update zou lanceren waarmee je je individuele presets kunt behouden, zelfs nadat je het contact hebt uitgeschakeld.

We sloten ons tweedaagse avontuur af met een lang stuk snelweg en backroad-rijden. En terwijl de motor trilt bij lagere snelheden, wordt de algehele trilling door de machine bij snelwegsnelheden verzacht en verminderd, waardoor de motor veel verfijnder aanvoelt.

Wat mij hierdoor deed geloven is dat het echt een alles-in-één-machine is, omdat hij je naar verre bestemmingen à la la kan brengen. Lange weg rondbestorm de binnenwegen met de beste naakten (op voorwaarde dat je de banden verwisselt), of maak een lange crosscountrycruise met de optionele zadeltassen en langeafstandsvoorruit. Alles met redelijk comfort, zolang je er maar aan denkt om een ​​paar laarzendrogers mee te nemen.

Het is een stom-goede machine.

Jullie zijn op de hoogte

Het middengewicht avontuurlijke motorpakket is een gestapeld deck, met onder meer de KTM 890 Adventure, BMW 850 GS, Suzuki Vstrom, Yamaha Teneree 700, Triumph Tiger 900 Rally, Aprilia Touareg, Ducati DesertX en Husqvarna Norden 901. Maar terwijl sommige van deze motorfietsen bieden geweldige capaciteiten die soms die van de Transalp overtreffen, geen van hen biedt vergelijkbare capaciteiten met een prijskaartje van $ 9.999.

Je zult een paar dollar meer moeten uitgeven voor zaken als de avonturenharingen, valbeugels en skidplate, maar als je de deur uitgaat, betaal je nog steeds minder dan $ 11.000. Dat is een ongelooflijk goede prijs-kwaliteitverhouding en voor de referenties van wat u krijgt. Ik zou gemakkelijk kunnen zien dat iemand deze motorfiets de wereld rond brengt. Bel me als je dat wilt doen, Honda, want ik ben er klaar voor.

Ik zou de Transalp niet de nieuwe maatstaf voor avontuurlijke middengewichtprestaties willen noemen. Dat is het niet helemaal. Er zijn meer bedreven motorfietsen voor je beschikbaar, zoals de nieuwe Ducati DesertX of KTM 890 Adventure R. Een Transalp R echter met een set verder instelbare schokbrekers voor en achter, en een software-update om je gebruikersinstellingen te behouden, zelfs als je een bocht maakt van de fiets af, zou zijn uitdagers kunnen verslaan. Gewoon zeggen.

Met dat alles in gedachten staat de 2024 Honda Transalp XL750 klaar om alle andere OEM’s waarschijnlijk hun recepten te laten heroverwegen. Of in ieder geval hun prijzen.

Heb je een tip? Stuur ons een berichtje: tips@thedrive.com

Source link: https://www.thedrive.com/car-reviews/2024-honda-transalp-xl750-review-specs-price-options-impressions

Leave a Reply