DeWalt’s Atomic Impact heeft de perfecte maat

DeWalt’s Atomic Impact heeft de perfecte maat

Mijn affiniteit met grote blokken en grote auto’s kan de indruk wekken dat ik tot de velen behoor die leven onder de mantra dat groter beter is. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Minimalisme en functie boven vorm zijn voor mij veel belangrijker. Knip de BS uit, gooi de fakkel weg en concentreer je op wat werkt, en ik ben er helemaal voor. Want als je echt op je knokkels zit in de hoop dat je vuilnis ophaalt, zal het leven routinematig leren dat minder meer is zo vaak als je het wilt vergeten.

Het simpele feit is dat het vinden van wat werkt een evenwichtsoefening is. Hoewel het gemakkelijk is om naar de grootste en krachtigste dingen te verlangen, passen ze niet altijd bij je. Soms gaat al dat vermogen ten koste van de verpakking. En wat je uiteindelijk krijgt is iets groots en omvangrijks dat het soort kracht levert waarvan je maar een fractie zult gebruiken, terwijl je de rest verloren laat gaan.

Waar heb ik het eigenlijk over? Het is niet de reden achter het ontbreken van een Hemi in mijn Dodge Charger uit 1969. Want zodra ik een olifant te pakken krijg, gaat het werken. Ik heb het over slagmoersleutels. Meer specifiek, de DeWalt 3/8-Inch Atomic slagmoersleutel die ik kreeg om te testen. Ik moet er nog een echte training aan geven, maar mijn eerste indruk is dat het vrijwel de perfecte keuze is voor de meeste vetapen.

The Nitty Gritty

Ondanks zijn kleine formaat heeft DeWalt hem uitgerust met dezelfde functies die je zou vinden bij een impact met middelhoog koppel, en meer dan het zwaarste aanbod erin heeft ingebouwd. Hij heeft vier rijmodi. Precisiesleutel- en houtschroefmodus bieden prestaties die zijn afgestemd op specifiek gebruik, terwijl twee vermogensniveaus ervoor zorgen dat de aap de trekker overhaalt met volledige controle. Daarover gesproken: hij is ook uitgerust met een trigger met variabele snelheid, waardoor je hem onder alle omstandigheden met grote efficiëntie kunt gebruiken.

Deze impact maakt deel uit van DeWalt’s 20v MAX-assortiment, wat betekent dat het batterijen deelt met impacts op volledige grootte en ongeveer 250 extra elektrische gereedschappen. Het heeft ook een verkoopprijs van $ 210, ongeveer $ 70 minder dan zijn tegenhanger met gemiddeld koppel.

Minder omvang, meer potentieel

Op dit moment heb ik heel weinig anders gedaan dan de Atomic Impact uitpakken. Ik heb het wel gebruikt om wat wielmoeren los te breken, maar dat is het dan ook wel. En eerlijk gezegd hoefde ik niet veel meer te doen om verkocht te worden.

De wielmoeren waarmee ik dit ding heb gebruikt om los te komen, werden op hun plaats gezet door de DeWalt mid-torque impact die ik een tijdje geleden ter beoordeling werd gestuurd. Het afgelopen jaar was dat mijn grootste impact, en het wordt in principe dagelijks gebruikt. Ik ben er vrij zeker van dat dit op het punt staat het te onttronen.

Het is duidelijk dat ik hem tot het uiterste moet testen om hem een ​​eerlijke beoordeling te geven, maar het hebben van dit soort kracht in iets dat niet groter is dan de gemiddelde impactdriver, is iets waar ik moeilijk voorbij kan komen. De verhouding tussen vermogen en gewicht van dit ding vind ik absoluut absurd. Het zet mijn Snap-On-pneumatiek in die divisie te schande, en ik zie mezelf er al voor kiezen om een ​​van de andere slagmoersleutels in mijn winkel te kiezen, zelfs als deze de minst krachtige van het stel is. In werkelijkheid weet ik niet dat ik meer kracht nodig heb dan hij kan leveren.

See also  Het Mercedes F1-team tekent Lewis Hamilton voor nog eens twee jaar

Ik heb het door een aantal van zijn modi doorlopen, waaronder de precisiesleutelfunctie, die ronduit verslavend is. Die modus werkt niet zo snel als de maximale vermogensinstelling, maar hij maakt nog steeds indrukwekkend snel wielmoeren kapot, en het is best geweldig om je geen zorgen te hoeven maken dat je er een over de werkvloer stuurt.

Er komen een aantal behoorlijk stevige klussen aan, en ik ben van plan dit kleine monster de hele tijd aan het werk te zetten. Dat gezegd hebbende, sta ik open voor suggesties over hoe ik het kan vergelijken met de impacts met middelhoog en hoog koppel die ik hier heb liggen. Laat een reactie achter en laat me weten wat jij denkt dat ik moet doen.

Blijf ons volgen voor mijn volledige recensie.

Abonneer u op Drive Deals. Kortingen op auto-onderdelen, gereedschap, accessoires en nog veel meer, elke dinsdag en vrijdag rechtstreeks in uw inbox.

Source link: https://www.thedrive.com/guides-and-gear/dewalt-atomic-impact-wrench-initial-impressions-review

Leave a Reply