Deze Karting Rollover Crash Test-video liet me achter met meer vragen dan antwoorden

Deze Karting Rollover Crash Test-video liet me achter met meer vragen dan antwoorden

Er zijn veel verschillende soorten skelters. Sommige kosten $ 200, zitten op zelfgemaakte frames en draaien op grasmaaiermotoren, terwijl andere $ 20.000 kosten, op een Italiaans chassis rijden en krachtige, met de hand gebouwde motoren gebruiken. Er is echter één gemeenschappelijk probleem: ze missen allemaal enige vorm van rollover-bescherming.

Onlangs dook er een video op op een kart-Facebook-pagina die ik al heel lang volg, Karting Emotion and Passion, die een soort rollover-crashtest laat zien. De clip van ongeveer een minuut laat zien hoe twee verschillende racekarts – de mooie, dure soort – via een schuin geplaatste helling tot een kantelcrash worden gedwongen. Aan boord van elke kart bevindt zich een crashtestdummy die een racepak en helm draagt. Het doel van de test is om het verschil aan te tonen tussen een traditionele kartstoel en een nieuwere stoel met een aanzienlijk hogere rugleuning. In theorie is deze rugleuning ontworpen om het hoofd en de nek van de bestuurder te beschermen bij een koprol.

Nu ben ik geen veiligheidsexpert, maar ik heb het grootste deel van mijn jeugd racen met karts, van TAG’s tot shifters en zelfs machines met twee motoren. Van korte sprinttracks in Texas tot circuits voor grote jongens zoals Road Atlanta, ik heb een paar crashes gezien en meegemaakt, waaronder het soort rollover. Dus, zoals je je kunt voorstellen, bracht het bekijken van deze video een paar herinneringen naar boven.

De eerste crashtest die in de video wordt getoond, betreft een kart met een traditionele stoel. De kart wordt de lucht in gelanceerd en begint snel naar links te draaien totdat hij neerstort op de schouder van de dummy en uiteindelijk op zijn hoofd. De kart met de hogere stoel herhaalt vervolgens dezelfde test en met het blote oog zijn de resultaten vrijwel hetzelfde. De kart draait en landt op het hoofd van de bestuurder terwijl de bovenkant van de stoel naar achteren buigt en over het asfalt blijft slepen.

See also  Wat we tot nu toe weten

Op het eerste gezicht dacht ik niet dat er veel opvallende verschillen tussen de twee waren. Hoe meer ik er echter over nadacht, hoe meer ik deze specifieke test erg eigenaardig, zo niet gebrekkig vond. Het lijkt erop dat de dummy-coureurs die bij deze tests werden gebruikt, in tegenstelling tot echte coureurs op hun karts waren bevestigd. Dit aspect verandert naar mijn mening de resultaten van de tests volledig.

Het eerste dat ik me herinner van mijn eerste (van twee) rollover-crash, is dat mijn helm hard op de grond sloeg. Het tweede wat ik me herinner is dat mijn lichaam wegglijdt uit van de stoel en tuimelen over de baan terwijl ik alleen maar kon denken: “heilige shit, ik word aangereden door een andere kart.” Ik herinner me dat ik mijn kart in de verte hoorde omslaan totdat hij ongeveer 6 meter verderop tot stilstand kwam. Ik herinner me ook de doordringende geur van benzine en kettingolie.

In deze test lijken de handen van de dummies vast te zitten aan het stuur, dus de dynamiek van de crash is compleet anders, wat de resultaten aantoonbaar ongeldig maakt. Natuurlijk, de eerste klap op het hoofd is vergelijkbaar met de echte deal, maar vanaf dat moment zijn de fysica gebrekkig omdat het lichaam in de kart blijft. Maar hoe zit het met de stoelen?

Naar mijn mening kan er meer worden gedaan om de kantelveiligheid in karts te verbeteren. Ik vermoed dat er uiteindelijk een soort Halo-apparaat naar hen toe zal druppelen. Maar nogmaals, ik ben er niet van overtuigd dat deze test echt iets bewijst. Elk soort apparaat dat kan voorkomen dat het hoofd, de nek en de schouders van de bestuurder worden blootgesteld zonder verdedigingslinie bij het kantelen, moet worden getest in omstandigheden die het echte leven zo goed mogelijk nabootsen. Dat geldt ook voor wat er gebeurt nadat de bestuurder de stoel heeft verlaten.

See also  Lamborghini Lanzador concept geeft vooruitblik op elektrische GT die in 2028 verwacht wordt

Er zijn verschillende kartstoelen met hoge rugleuning die al in gebruik zijn bij professioneel karten, maar meestal in de lagere categorieën – denk aan kinderen van vijf tot elf jaar oud. Zelfs deze crashtestvideo toont enkele van deze stoelen die zijn toegepast op FA-karts (Fernando Alonso), die wereldwijd veel worden gebruikt. Ik kan het mis hebben, maar ik geloof dat de beelden in de clip afkomstig zijn van Alonso’s daadwerkelijke kartschool in Spanje – die in 2017 de krantenkoppen haalde toen een 11-jarige aspirant-karter omkwam bij een race-ongeluk.

Ik heb nogal wat gegraven om te zien of de FIA ​​veiligheidsrapporten heeft gepubliceerd waarin kartingstoelen worden vergeleken, maar ik kon niets vinden. Het Facebook-onderschrift voor de video luidt: “Meer bescherming voor karters bij roll-over-incidenten is een belangrijk doelwit geweest voor de FIA ​​en haar aangesloten clubs”, hoewel ik dit niet kon herleiden tot enig FIA-rapport of persbericht.

Hoe dan ook, deze video herinnert ons eraan dat karten gevaarlijk is en dat verbeteringen op het gebied van veiligheid al lang hadden moeten plaatsvinden.

Neem contact op met de auteur via jerry@thedrive.com

Source link: https://www.thedrive.com/news/this-karting-rollover-crash-test-video-left-me-with-more-questions-than-answers

Leave a Reply