Hoe het afleggen van een examen mijn respect voor onze studenten opnieuw bevestigde

Hoe het afleggen van een examen mijn respect voor onze studenten opnieuw bevestigde

Ik geloof nog steeds dat examens de beste manier zijn om academische kennis en begrip te testen, maar het is geen bagatelle, zegt James Handscombe

Ik geloof nog steeds dat examens de beste manier zijn om academische kennis en begrip te testen, maar het is geen bagatelle, zegt James Handscombe

James Handscombe, uitvoerend directeur van Harris Westminster Sixth Form, heeft studenten verteld om te stoppen met het noemen van leraren meneer of mevrouw

17 aug. 2023, 14:00


“Ik was eenentwintig jaar toen ik dit nummer schreef. Ik ben nu tweeëntwintig, maar dat duurt niet lang meer.” Zo begint Paul Simon’s Bladeren die groen zijnevenals die van Billy Bragg Een nieuw Engelandberoemd gecoverd door Kirsty McColl.

De tijd gaat snel, zoals het origineel gaat. Maar hoewel er enige waarheid zit in Gillian Keegan’s mening van vanochtend dat ‘niemand zal vragen wat je resultaten op A-niveau waren over tien jaar’, doet dat niets af aan het belang ervan vandaag. Het biedt inderdaad alleen koude troost aan degenen wiens onderwijservaring nog steeds wordt bepaald door de pandemie en onze reactie daarop.

Ik stond in de rij voor mijn A-niveau resultaten in 1992. (Eigenlijk heb ik ze laten doorbellen naar een melkveebedrijf in Zwitserland, maar dat is een ander verhaal.) Sinds 1999 ‘geniet’ ik plaatsvervangend van de ervaring via mijn studenten. Dit jaar had ik echter een eigen resultaat te verzamelen.

Mijn collega’s hadden me uitgedaagd om een ​​STEP-werkstuk te maken (het moeilijkste examen voor wiskunde op school) en uit nieuwsgierigheid stemde ik toe. Ik wilde zien of ik het nog steeds wiskundig kon knippen. 1992 is tenslotte heel lang geleden. Maar ik wilde ook weer contact maken met de studentenervaring. Hoe is het om vandaag examen te doen?

See also  Wat drijft de regionale prestatiekloof?

Mijn aantekeningen van de frontlinie zijn dat het moeilijker is dan ik dacht. Revisie in een volledige week inpassen was bijna onmogelijk. In plaats daarvan deed ik oefenvragen op vakantie – op luchthavens, in treinen, liggend op een deken met een ondoordacht glas retsina in één hand. Studenten die een ongewoon vol leven hebben met bijbaantjes of zorgtaken en die hun studie toch vol kunnen houden, zijn echt te bewonderen.

Op de dag zelf voelde ik me niet in topvorm. (Ja, ik krijg mijn excuses hier vroeg.) Niets vreselijks; alleen een beetje traag, onder het weer. Als ik een oefenwerkstuk had gemaakt, had ik een nieuwe afspraak gemaakt voor wanneer ik er meer zin in had. Maar het echte werk biedt die mogelijkheid natuurlijk niet.

Drie uur lang gefocust blijven is een uitdaging van uithoudingsvermogen waar ik mee worstelde

Ik weet niet of het doen van een reeks examens hiervoor beter is omdat je in een ritme komt, of erger omdat je op een gegeven moment een slechte dag zult hebben. Helaas voor de achtervolgers van empirische gegevens, ben ik niet van plan om volgend jaar een reeks examens af te leggen om daar achter te komen.

Mijn laatste bevinding is dat keuze in een examen versteend is. Het STEP-examen stelt u twaalf vragen voor, waaruit u er maximaal zes kunt kiezen. Dit ziet er van buiten geweldig uit; je kunt ervoor kiezen om degene te proberen waar je het beste in bent. Zittend aan de examenbalie was het echter verschrikkelijk. Hoe weet ik waar ik goed in ben totdat ik het gedaan heb?

See also  Leraren vertelden ten onrechte dat ze hun pensioen niet hadden betaald

Zelfs het doorlezen van alle twaalf vragen is een langdurig proces, en een martelend proces met het besef dat de klok tikt. En tikken. En tikken.

Dat herinnert me eraan: drie uur lang gefocust blijven is een uitdaging van uithoudingsvermogen waar ik mee worstelde. (Ik ben er vast van overtuigd dat ik het beter had gedaan als ik een pakje polo’s mee naar de examenruimte had mogen nemen, maar helaas…)

Dus ik doe mijn petje af voor de studenten die dat examen hebben afgelegd, evenals een stroom A-niveaus. Ik ben maar een ploeterende amateur in een wereld van professionals.

Ik ben ook naar voren gekomen met een verhoogd respect en sympathie voor iedereen die examens aflegt in welke vorm dan ook. Ik geloof nog steeds dat ze de beste manier zijn om academische kennis en begrip te testen, maar het is geen bagatelle. We doen er goed aan dat onze studenten dat zo scherp mogelijk onthouden, vooral omdat de meesten voor het eerst in hun leven een examenzaal binnenlopen.

En als je nieuwsgierig bent naar mijn resultaat, het was goed genoeg dat ik het je vertel als je het mij vraagt. Sommigen deden het beter, zoals ik vermoed dat mijn 18-jarige zelf zou hebben gedaan.

De bladeren die groen zijn worden bruin. Maar ze verwelken niet zo snel met de wind. Degenen die ons een nieuw Engeland beloven, moeten daar misschien rekening mee houden.

Source link: https://schoolsweek.co.uk/how-sitting-an-exam-re-affirmed-my-respect-for-our-students/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=how-sitting-an-exam-re-affirmed-my-respect-for-our-students

Leave a Reply