Nick Gibb: Ontslagbrief van de minister van Onderwijs

Nick Gibb: Ontslagbrief van de minister van Onderwijs

Nick Gibb heeft gezegd dat hij “trots” is op zijn staat van dienst als minister van Onderwijs nu hij aftreedt, maar waarschuwde voor “toenemend cynisme en vijandigheid tegenover degenen die zich verkiesbaar stellen”.

De al lang dienende minister maakte vandaag bekend dat hij bij de herschikking van deze week zal aftreden om na de volgende verkiezingen een diplomatieke rol te gaan vervullen.

In zijn brief aan Jacky Pendletonde voorzitter van zijn plaatselijke conservatieve vereniging in Bognor Regis en Littlehampton, zei hij dat zijn “passie om ervoor te zorgen dat elk kind het best mogelijke onderwijs krijgt, mij zal bijblijven tot mijn sterfdag”.

Hij zei ook dat hij zijn werk zal missen “als minister die (vreemd genoeg is mij verteld) dol is op de onophoudelijke eisen van beleidsdocumenten die de rode vakjes vullen”.

Hier is zijn brief, volledig:

Beste Jacky

Na ons gesprek eerder schrijf ik u formeel om u te laten weten dat ik, na vele maanden van zorgvuldig nadenken, heb besloten mij niet herkiesbaar te stellen bij de volgende algemene verkiezingen.

Het is een eer en een voorrecht geweest om de afgelopen 26 jaar de bevolking van Bognor Regis en Littlehampton in het parlement te mogen vertegenwoordigen. Ik heb genoten van elk moment als parlementslid voor het kiesdistrict en heb duizenden mensen leren kennen die in dit prachtige stuk kustgebied van West Sussex wonen.

‘Burgertrots’

De twee badplaatsen Bognor Regis en Littlehampton en de dorpen ertussen en daarbuiten zijn de thuisbasis van hardwerkende, vrijgevige mensen die ik bewonder en die ik met trots vertegenwoordig. Sterke banden van gemeenschap en burgertrots verenigen het kiesdistrict.

De vrijwilligers die onzelfzuchtig hun tijd opofferen om anderen te helpen, die verenigingen en clubs runnen en de duizenden kleine en middelgrote bedrijven die het levensbloed van de gemeenschap vormen, maken dit kleine deel van Sussex heel bijzonder. Er is geen andere plek die ik liever mijn thuis zou noemen.

See also  Cruz Bill zou NCAA macht geven over NIL-regels

Sinds 1997 ben ik in de Bognor Regis en Littlehampton Conservative Association gesteund door vele fantastische mensen, niet in de laatste plaats onze voormalige partijagent, Hilary Flynn en voormalige voorzitters van de Conservative Association, Group Captain Alec Ingle, kolonel Brian Garrard, Jean Rose, Gill Brown, Ash Patel, David Britton, Geoffrey Walker en natuurlijk jij.

Ik heb binnen de vereniging vrienden voor het leven gemaakt en zal voor altijd dankbaar zijn voor hun vriendelijkheid en steun.

‘Ik heb altijd geprobeerd iedereen te vertegenwoordigen’

Als plaatselijk parlementslid heb ik er altijd naar gestreefd iedereen te vertegenwoordigen, ongeacht of ze op mij hebben gestemd of mij steunen, en ik heb mijn best gedaan om mensen te helpen met hun specifieke kwesties en problemen.

Het moderne leven is ingewikkeld, waarbij een luie reactie van een onverschillige ambtenaar met bureaucratisch of commercieel gezag zo gemakkelijk de levens van mensen die hun hulp zoeken, kan frustreren of verwoesten.

Het uitdagen van die onzorgvuldigheid en het bieden van steun aan mensen die met dergelijke problemen worden geconfronteerd, is iets waar ik door de jaren heen van heb genoten en waar ik een persoonlijke prioriteit van heb gemaakt.

Ik kijk er met trots en enige persoonlijke voldoening op terug dat ik heb kunnen helpen paden te effenen en mensen samen te brengen om problemen op te lossen. En ik koester en verheug mij over de vriendschappen die ik in het hele kiesdistrict heb opgebouwd.

Ik heb enorm genoten van mijn tien jaar als minister van Onderwijs, waarbij ik heb geholpen ervoor te zorgen dat het onderwijsbeleid wordt gestuurd door bewijsmateriaal en de meest effectieve manieren om kinderen les te geven.

See also  Het ministerie van Onderwijs houdt een betaling van 7,2 miljoen dollar aan leningbeheerder Mohela in vanwege fouten

‘Trots’ op leesprestaties

Ik ben er trots op dat ik deze benadering heb toegepast op de manier waarop kinderen leren lezen, en ik ben er trots op dat de kinderen van Engeland er nu op kunnen bogen dat ze tot de meest getalenteerde lezers ter wereld behoren.

Hoewel ik het heerlijk vind om minister van Onderwijs te zijn, en mijn passie om ervoor te zorgen dat elk kind het best mogelijke onderwijs krijgt mij tot mijn sterfdag bij zal blijven, heb ik ook besloten dat dit voor mij het juiste moment is om af te treden als minister en premier. De minister heeft ermee ingestemd dat ik dit bij de volgende herschikking kan doen.

Ik zal zoveel van mijn werk missen, zowel als minister die (vreemd genoeg is mij verteld) dol is op de onophoudelijke eisen van beleidsdocumenten die de rode vakjes vullen, als als parlementslid en de kiezers die ik met veel plezier heb gediend.

Ik ben de mensen van Bognor Regis en Littlehampton die op mij hebben gestemd buitengewoon dankbaar, en de vier premiers die mij genoeg vertrouwden om mij tot minister te benoemen, in het bijzonder David Cameron, die mij mijn eerste kans gaf om als minister van Buitenlandse Zaken te dienen. toen we in 2010 voor het eerst aan de macht kwamen – en wiens moed en vastberadenheid Michael en mij en vele duizenden anderen in staat stelden te trouwen.

Geen enkel onderdeel van mijn politieke carrière zou zijn gebeurd zonder de liefde en steun van mijn briljante, principiële en schattige echtgenoot en metgezel van 37 jaar.

‘Langetermijnproblemen moeten worden aangepakt’

Gedurende mijn 26 jaar als parlementslid is ons land veel veranderd. Vooral de afgelopen vijftien jaar hebben enorme uitdagingen met zich meegebracht.

See also  Hoe gamificerende instructie de toetsscores van leerlingen in het klaslokaal van deze leraar verbeterde

De mondiale financiële crisis van 2008, de Brexit, de Covid-pandemie, de oorlog in Oekraïne en het conflict in het Midden-Oosten hebben de politieke systemen over de hele wereld onder druk gezet.

In Groot-Brittannië zijn er belangrijke langetermijnproblemen die moeten worden aangepakt, zoals ervoor zorgen dat jonge mensen het zich kunnen veroorloven om huizen te kopen, de economie consistent laten groeien, de steeds groter wordende kloof in inkomens aanpakken, het omgaan met de toenemende druk waarmee de NHS wordt geconfronteerd en het aanpakken van de oneerlijkheid waar mensen elke dag mee te maken krijgen als ze te maken hebben met openbare diensten en particuliere monopolies.

Ik blijf een optimist en ik geloof dat de antwoorden op deze uitdagingen zullen worden gevonden door denkers en politici van centrumrechts, maar ik ben bang dat het groeiende cynisme en de vijandigheid jegens degenen die zich verkiesbaar stellen en een ambt bekleden ons vermogen om samen te komen schaadt. om problemen op te lossen.

Op 63-jarige leeftijd heb ik nog steeds de energie en het engagement om de publieke dienstverlening voort te zetten.

De afgelopen weken heeft zich een nieuwe kans voorgedaan om het land in een diplomatieke rol te dienen. Het zou iets zijn dat mij een nieuwe intellectuele uitdaging zou bieden en ik ben vereerd dat ik in aanmerking kom voor de rol van de premier, wiens leiderschap ik met groot enthousiasme ondersteun.

Tenslotte wil ik iedereen in Bognor Regis en Littlehampton bedanken voor jullie vriendelijkheid en steun aan Michael en mij door de jaren heen.

Dank je, Jacky, voor je energieke leiderschap van de Bognor Regis en Littlehampton Conservative Association, wat mij het vertrouwen geeft te weten dat de conservatieve zaak krachtig gesteund zal blijven in dit kiesdistrict.

Rt Hon Nick Gibb MP

Source link: https://schoolsweek.co.uk/nick-gibb-schools-ministers-resignation-letter-in-full/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nick-gibb-schools-ministers-resignation-letter-in-full

Leave a Reply