Oké, prima, ik wil dat Elon Musk en Mark Zuckerberg vechten

Oké, prima, ik wil dat Elon Musk en Mark Zuckerberg vechten

Elon Musk heeft me vaak teleurgesteld. Hij kocht mijn favoriete sociale netwerk en maakte het slecht. Hij heeft arbeiders in zijn bedrijven mishandeld en hij heeft de blijvende komedie van 420 en 69 grappen permanent verpest.

En vandaag kreeg hij mijn hoop dat hij daadwerkelijk zou gaan vechten tegen Mark Zuckerberg.

Ik weet wel beter dan alles wat Elon zegt zomaar aan te nemen. Ik heb deelgenomen aan talloze redactionele gesprekken over hoe te schrijven over een man die verschillende uitzonderlijk machtige bedrijven leidt, maar constant uit zijn dak gaat en zijn beloften niet kan nakomen. Maar vanmorgen leek er iets anders, toen hij tweette (ja, ik noem ze nog steeds tweets) dat het gevecht gaande was.

“Ik heb met de premier van Italië en de minister van Cultuur gesproken. Ze zijn het eens geworden over een epische locatie”, aldus Musk schreef. “Alles wat gedaan wordt, zal respect tonen voor het verleden en het heden van Italië.”

Het leek een behoorlijk definitieve verklaring! Heeft hij zelfs gezworen om de opbrengst aan veteranen te schenken? Maar toen moest de CEO van Meta ons terug naar de aarde brengen.

See also  Hoe u de lancering van de Pixel 8 en al het andere kunt bekijken tijdens het Made by Google-evenement

“Ik hou van deze sport en ik ben klaar om te vechten sinds de dag dat Elon me uitdaagde”, schreef Zuckerberg op Threads, Meta’s Twitter-concurrent. ‘Als hij het ooit eens wordt over een daadwerkelijke datum, hoor je het van mij. Ga er tot die tijd van uit dat alles wat hij zegt niet is overeengekomen.

Laten we één ding uit de weg ruimen: het is erg grappig dat de twee CEO’s telefoneren en elkaar uitschelden op de respectieve microblogplatforms die ze bezitten, in plaats van echt met elkaar te praten. Maar afgezien daarvan stelde de post van Zuck me teleur. Om te beginnen stemde Darrell er ooit mee in om me naar Rome te sturen om het gevecht in het Colosseum te verslaan, en ik ben er 99,99% zeker van dat Darrell een grapje maakte, maar hey, een piepend wiel krijgt het vet. Wat hier belangrijk is, is dat niemand bij TechCrunch definitief heeft gezegd: “Nee, Amanda, we zullen je niet betalen om naar Rome te gaan om twee miljardairs te zien vechten.”

Maar ik heb geen waanvoorstellingen. Ik weet dat mijn wens om verse pasta te eten geen redactionele prioriteit heeft, hoewel een meisje kan dromen.

Dus waarom was ik zo teleurgesteld toen ik van Zuck hoorde dat Elon me opnieuw in de steek heeft gelaten? Het was niet omdat ik oprecht geloofde dat ik naar Rome zou gaan voor het evenement. In plaats daarvan moest ik een ongemakkelijke waarheid onder ogen zien over de persoon die ik ben geworden.

See also  Geschikt voor gamers en doorzetters op het werk

Ik wil dat Elon Musk en Mark Zuckerberg in kooien vechten.

Musk en Zuckerberg bezorgen me allebei veel leed – niet alleen omdat ik over hen schrijf, maar omdat ik om de mensheid geef (en nee, niet op de Muskiaanse manier, waar hij lijkt te geloven dat we allemaal baby-making-machines zouden moeten worden in onze kleine ruimtepods op Mars). De beslissingen van Zuckerberg als hoofd van een platform dat door miljarden wordt gebruikt, hebben gedeeltelijk geleid tot genocide en belemmering van de democratie. De nalatigheid van Musk als het gaat om alles wat te maken heeft met inhoudsmoderatie en platformveiligheid, kan soortgelijke gevolgen hebben. Het is vermoeiend om te zien hoe deze machtige mannen voortdurend dezelfde fouten maken en weigeren van zichzelf of van elkaar te leren. En dan komt het Congres tussenbeide om te proberen deze bedrijven te reguleren, maar stelt onbedoeld wetgeving voor die de zaken alleen maar erger maakt.

Dus heb ik een deal met mezelf gemaakt. Als ik over sociale media ga schrijven en gezond blijf, moet ik zoeken naar de domste dingen die kunnen gebeuren, zolang de gevolgen niet echt schade aanrichten. Het kooigevecht tussen Musk en Zuckerberg is hier de perfecte weergave van: het is zo dom, maar de enige mensen die daadwerkelijk gewond zullen raken, zijn de daders van deze domheid zelf.

En dat is alles voordat we zelfs maar in het kooigevecht zelf komen. Ik hou ervan om mannen het slachtoffer te zien worden van hun eigen overmoed – noem me Homer – en dat is precies wat Musk voor hem komt doen.

See also  Het in Seattle gevestigde Breakers, een nieuw fonds onder leiding van Annie Luchsinger, heeft startups in een vroeg stadium in de gaten

Als hij ons niet probeert te overtuigen om de hele dag VR-headsets te dragen, wordt Zuckerberg opgezwollen. Echt. Hij heeft de tijd gevonden om Braziliaanse Jiu-Jitsu-toernooien te winnen, terwijl hij oneliners bedenkt om investeerders van zijn rug te krijgen over hoeveel geld Reality Labs verliest.

Ondertussen heeft Musk zijn vrije tijd besteed aan het in gebruik nemen van enorme, illegale lichtinstallaties en het aanklagen van non-profit haatzaaiende waakhonden.

Zuckerberg is zo onmiskenbaar de favoriet om dit gevecht te winnen, maar Musk kan niet terugdeinzen omdat hij al een publieke toezegging heeft gedaan. Het is net als toen hij 44 miljard dollar beloofde om Twitter te kopen en toen van gedachten veranderde, behalve dat er deze keer niet eens geld op het spel staat.

Het kan me niet eens schelen om naar het daadwerkelijke gevecht te kijken – dat is niet wat mij interesseert. Het is de kwetsbaarheid van het mannelijke ego, voor mij.

Je kunt meer geld hebben dan wie dan ook ter wereld, en toch zo’n delicaat gevoel van eigenwaarde hebben dat je ermee instemt om je in elkaar te slaan in een oud wereldwonder. Over één ding zijn Elon en ik het tenminste eens: de menselijke natuur is ongelooflijk.

Source link: https://techcrunch.com/2023/08/11/okay-fine-i-want-elon-musk-and-mark-zuckerberg-to-fight/

Leave a Reply