Toyota Land Cruiser 2023 langetermijntest

Toyota Land Cruiser 2023 langetermijntest

Ik heb veel SUV’s getest, maar de meeste daarvan waren cross-overs met voorwielaandrijving, en zelfs de Land Rovers waarmee ik heb gereden hadden op zijn minst een monocoque. De Land Cruiser is iets heel anders, besefte ik terwijl hij het luide leven in bromde, achterover leunde op zijn grote kont en lui uit Toyota’s wagenparkgarage zweefde. Mijn stuurinputs worden schijnbaar meer als benaderingen dan als richtingen opgevat.

Maar snap dit: ik lachte als een idioot. Veel auto’s zijn tegenwoordig zo homogeen en karakterloos dat ik het leuk vond om een ​​nieuwe manier van rijden te vinden en bedieningselementen en functies te zien die totaal onbekend waren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knop voor het handmatig reinigen van het roetfilter, een terreinconsole of een middenbak die als koelkast kan functioneren? Ik zou graag willen dat de Apple CarPlay van het touchscreen draadloos is voor mijn £ 64.150, maar verder biedt de Invincible-specificatie (die alleen boven Active Trim zit) alles wat elke plattelandsbewoner nodig zou kunnen hebben.

Qua ouderwetse luxe heb ik gezegd koelkast, elektrische stoelverstelling, een parkeercamera, parkeersensoren, automatische koplampen, tri-zone airconditioning, elektrische spiegels, een verwarmd en elektrisch verstelbaar stuur en comfortabele stoelen met ventilatie en verwarming. en gestoffeerd in Ortaka Ivory leer (dezelfde kleur als het tapijt).

Wat offroad-functies betreft, heb ik Multi-Terrain Select (vijf offroad-rijmodi), camera’s die onder de auto kijken, crawl control (een soort offroad-cruisecontrol), een lichaamshoekweergave, een stuurhoekweergave , bochthulp bij offroad-gebruik, een Torsen-differentieel achteraan, een sperdifferentieel in het midden en Toyota’s fascinerende Kinetic Dynamic Suspension System, dat detecteert of u op de weg of off-road rijdt en vervolgens de stabilisatorstangen hydraulisch dienovereenkomstig optimaliseert.

See also  Rocky Talkie lanceert 5-Watt GSMR-radio voor liefhebbers van backcountry

En tot de moderne technologie heb ik een 9,0-inch infotainment-touchscreen met Apple CarPlay, Android Auto en satellietnavigatie, een pittige JBL-stereo met 14 luidsprekers, adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning, automatisch grootlicht, automatische ruitenwissers , waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan, automatische noodremming met voetgangersdetectie en dodehoekbewaking.

Ik ben misschien het mikpunt van veel grappen geweest sinds ik de sleutels van de Land Cruiser kreeg vanwege de combinatie van mijn auto en mijn levensstijl, maar ik heb nu al het gevoel dat ik een nieuwe vriend aan het maken ben. Ik heb een cursus geboekt om leer off-road rijden (waarover je hier de komende weken meer over kunt lezen) en ik heb zelfs een van mijn buren jaloers gemaakt. Verrassing, verrassing, ze is een reizende paardendierenarts.

Source link: https://www.autocar.co.uk/car-review/toyota/long-term-reviews/toyota-land-cruiser-2023-long-term-test

Leave a Reply